تحولات لبنان و فلسطین

با توجه به نزدیک شدن زمان تحریم‌های ایران، به نظر می‌رسد که تولیدکنندگان نفت ظرفیت مازاد کافی برای جبران تاثیر تحریم‌ها ندارند و این زمستان می‌تواند به زمستانی داغ برای بازار نفت تبدیل شود.

زمستان داغ بازار نفت در راه است

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، زمستان دارد می‌آید و بازار نفت به نظر می‌رسد تاحدی با کمبود عرضه مواجه شود.

صادرات نفت ایران از زمانی که ترامپ در ماه آوریل گفت که از توافق هسته‌ای خارج خواهد شد و تحریم‌ها را از سر خواهد گرفت تاکنون تقریبا به یک سوم کاهش یافته است. این رقم در ماه آگوست به کمتر از ۲ میلیون در بشکه کاهش یافته و در نیمه نخست ماه سپتامبر همینطور کاهش خواهد یافت و ایران در حال ذخیره‌سازی نفت بر روی آب است.

بر روی کاغذ، ظرفیت اضافی در میان تولیدکنندگان اوپک و روسیه برای جبران کاهش عرضه نفت ایران وجود دارد اما آنچه بر روی کاغذ وجود دارد و آنچه می‌تواند در ماه آینده یا بعدا به تولید منجر شود لزوما یکی نیست. 

یک افزایش فصلی در مصرف نفت و یک احتمال کاهش بیشتر تولید نفت در مناطق دیگر جهان را اضافه کنید در نتیجه طی چند هفته عرضه به طور جدی می‌تواند به دنبال تقاضا حرکت کند و این برای بالا بردن قیمت نفت کافی است.


 کاهش ظرفیت مازاد اعضای اوپک/ عربستان در صدر

ظرفیت مازاد اکنون در میان اعضای اوپک در حال کاهش به زیر ۲ میلیون بشکه در روز است. آن کشورهایی که این ظرفیت را دارند، تولید خود را در پاسخ به تصمیم ماه ژوئن اوپک بالا کشیده‌اند.

در تئوری، عربستان می‌تواند به سرعت تولید خود را به ۱۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش دهد. برای همین است که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در آوریل به بلومبرگ همین را گفت. اما تاکنون لازم نشده که عربستان این میزانتولید نفت داشته باشد و توانایی این کشور در این زمینه هنوز مورد آزمایش قرار نگرفته است. برای رسیدن به این سطح، احتمالا چندین ماه لازم است و به فعالیت حفاری چشمگیری نیاز دارد.


افزایش فعالیت‌های حفاری عربستان

از ماه آوریل تاکنون تعداد دکل‌های نفتی که در عربستان حفاری شده در حال افزایش است اما هنوز از جایی که در بهار ۲۰۱۷ یعنی زمانی‌که ریاض بر کاهش تولید تمرکز داشت نه افزایش بود نیز عقب است. آمریتا سن ومیشاییل میدان، مشاوران انرژی اسپکت در ۱۰ سپتامبر پارسال گفتند حتی اگر عربستان توسعه میدان «خریص»را آغاز کند که ظرفیت ۰.۳ میلیون بشکه در روز دارد، احتمالا با کندی به این سطح می‌رسد.

پس از نشست‌های ماه ژوئن میان اوپک و دوستانش، گفتگوهای آشفته ای در مورد ازسرگیری تولید در میادین در مناطق بی طرف مشترک میان عربستان و کویت صورت گرفت اما فعالیت‌های کمی در این زمینه صورت گرفته است. انتظار نداشته باشید که هیچ تولیدی از این میادین پیش از سه ماهه نخست سال آینده ببینید.

الکساندر نوآک، وزیر نفت روسیه گفته روسیه میزان تولید خود را از ماه می تقریبا روزانه ۲۵۰ هزار بشکه افزایش داده است. این کشور توانایی افزایش تولید تا ۳۰۰ هزار را بشکه دارد اما هنوز تصمیم نگرفته که آیا جهان تا نشست این ماه با اوپک در الجزایر، به نفت اضافی احتیاج دارد یا نه.


افزایش تولید روسیه به میزان پیش از فروپاشی شوری

تا آن زمان، سه ماهه چهارم تقریبا نزدیک شده است و زمانی است که همه چیز سخت می‌شود. انرژی اسپکتهمراستا با پیش‌بینی اوپک، نیاز جهان را ۳۳.۵ میلیون بشکه در روز برآورد کرده است. اوپک در حال حاضر ۳۲.۷ میلیون بشکه در روز تولید دارد. عراق، نیجریه و لیبی نزدیک به بالاترین رقم چندین سال اخیر تولید دارند.

اگر اختلال عرضه‌های اخیر در کشورهای آفریقایی تکرار شود یا ناآرامی در شهر دوم عراق به میدان نفتی کشیده شود، این کمبود نفت به آسانی می‌تواند به بالای یک میلیون بشکه در روز برسد. ادامه کاهش تولید ونزوئلا نیز این تصویر را بدتر می‌کند.

نگرانی در مورد چشم‌انداز اقتصادهای در حال توسعه و تاثیر جنگ تجاری ترامپ که چشم‌انداز تقاضا برای نفت را کنار بگذارید. چراکه این نگرانی‌های درست و بجا تا سال آینده خود را نشان نمی‌دهند.

موضوعی که که بیشتر فشار می‌آورد این حقیقت است که صادرات نفت ایران سریع‌تر از پیش‌بینی بیشتر تحلیلگران در حال کاهش است. یک کاهش عرضه برای بالا بردن قیمت نفت به بالای ۸۰ دلار در هر بشکه برای نخستین بار از نوامبر ۲۰۱۴ کافی است.

این زمستان می‌تواند به زمستانی داغ برای بازار نفت تبدیل شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.